“100 de Tradiții Românești” la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Asociaţia Kogaion 115  și Muzeul Naţional al Ţăranului Român din București vă invită de vineri 11 până duminică 13 decembrie 2020, la evenimentul “100 de Tradiții Românești”.

În preajma sărbătorii Crăciunului bucureștenii sunt așteptați de producători si mici artizani cu preparate din cele mai gustoase din gastronomia tradițională: afumături din carne de porc sau de vită, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, miere de mană și șerbeturi făcute  după rețetele bunicelor, palincă de prune sau de caise, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, pâine coaptă pe vatră, cozonaci bucovineni, baclavale și sarailii, plăcinte și prăjituri de casă.

Meșteri populari aduc cu ei tot ceea ce au lucrat peste an. Măști populare, podoabe tradiționale, jucării și piese de decor din lemn crestat, ii, sumane și covoare țesute la război, obiecte din ceramică pictată, vitralii, tablouri și bijuterii unicat din argint, ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă,  genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, păpuși costumate în straie populare, vestimentație cu motive tradiționale, uleiuri de lavandă, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.

Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mancaruri calde: ciorbă de potroace la ceaun, pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări, fasole cu cârnăciori afumați de porc, dar și sărmăluțe cu ciuperci sau mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post.

  • Evenimentul are loc în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, din Str. Monetăriei, nr. 3;
  • Program zilnic: 10:00 – 18:00;
  • Intrarea este liberă.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.