Targ „Craciun Taranesc” la Muzeul National al Taranului Roman, intre 19 si 23 decembrie

Targ CRACIUN TARANESC la MTR

Piața Țărănească  şi Meşter(Eşti)! organizează în perioada 19-23 decembrie  2013 targul „CrăciunȚărănesc”  în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român (Soș. Kiseleff nr.3).

La targ va așteaptă de dimineața până seara, cu multe bunătăți și cadouri de sezon producători tradiţionali, meşteri populari, artisti handmade şi colecţionari.

Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun: șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături specifice zonei Buzăului si Vrâncene, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din satele argeşene, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prăjituri tradiționale din Maramureș şi din Lipova, jud. Arad dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, , covrigi, turtă dulce, poale-n brâu, plăcinte  întinse din Turnu, păstrav afumat in cetină de brad la la Doftana şi produsele tradiţionale din peşte Deltaica, din Tulcea.

Terasa tradiţională dâmboviţeană se pregăteşte cu: sarmale de dulce şi de post, caltaboş, fasole la ceaun, grătare-încinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaligă.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane pe lemn si pe sticlă, pictura naivă, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc.

Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități( cufere, mobilier ţărănesc, tablouri, lăzi de zestre, ulcioare, costume tradiţionale, bijuteri, cărți, cărți poștale, patefoane, roţi de car, fuioare şi alte minunăţii).

Vă asteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, din 19 până în 23 decembrie, zilnic intre orele 10:00-18:00, la Crăciunul Ţărănesc!

  • Intrarea libera!

Detalii:
Corina Berariu – Event Manager
Tactic Events  & Marketing
Tel: 0744 860 082
Fax: 031 424 34 88
E-mail: office@tacticevents.ro
www.facebook.com/mesteresti.mesteresti
www.facebook.com/ptaraneasca