Piata Taraneasca si mesteri populari la Muzeul National al Taranului Roman

TARG PIATA TARANEASCA SI MESTER(esti!)

TARG PIATA TARANEASCA SI MESTER(esti!)Vă asteptăm la sfarşit de martie la o nouă ediţie Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizată weekendul acesta (28-30 martie 2014) în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucuresti (şos. Kiseleff nr.3).

De vineri  28 martie pană duminică 30 martie sunteţi aşteptaţi într-o lume aparte, cu produse tradiţionale, meşteri populari, artizani şi colecţionari.      

De-ale gurii puteţi târgui bucate diverse: Cozonac Bujor şi Cozonac Domnesc, placinte întinse de Turnu, halviţă de la Lipova, prăjituri tradiţionale din Maramureş, turtă dulce şi covrigi din Piteşti, magiun de Topoloveni şi dulceţurile Topoloveana, Muştar de Tecuci, zacuşti, dulceţuri şi siropuri de la Poiana Fermecată, pastrav afumat de la Doftana, miere şi produse apicole, ţuică bio de la Nea Florescu, vinuri din Vrancea, kurtos kalacs din secuime, mere, horincă, nuci şi poame alese din Baia Mare, brânzeturi de la nea Mihai, afumături tradiţionale din Botoşani, icre de peste şi preparate pescareşti tulcene de la Deltaica.

Stau alaturi şi ceva delicatese de prin alte parţi: baclavale şi cafea turcească, caşcavaluri fine olandeze şi porchetta italiană. La terasă, pe langă gratarele încinse se pregătesc la faţa locului: sarmale de post, ghiveci de legume, crap şi patrav cu mujdei şi mămăligă caldă.

Meşterii populari sunt prezenţi cu ceramică de Horezu şi de Corund, obiecte din piele, mic mobilier pictat, ouă încondeiate din Bucovina, ii din Breaza, ţesături fine de borangic, oale, linguri, căuce din Băbeni, ibrice de alamă de la căldărari romi, marame, scoarţe şi cergi din Bucovina, Moldova sau Bistriţa, icoane pictate cu smerenie pe lemn si pe sticlă, pristolnice, zărgane şi port ţărănesc din toate zonele etnografice. Din Damboviţa găsiţi plante de leac şi tincture iar  din Bucureşti şi Bucovina săpunuri de casă şi cosmetice naturale.

Meşteresc alături de meşterii populari şi tineri creatori de bijuterie contemporană, sticlă pictată, obiecte croşetate, broşe, vestimentatie din lană împâslită, căciuliţe, casete pictate sau decorate prin tehnica şerveţelului, obiecte decorative pentru casă.

Colecţionarii sunt aşteptaţi în curtea din spate cu antichităţi ţărăneşti şi nu numai. Fiecare obiect are o poveste, vorbeşte pentru o comunitate, pentru o zonă geografică şi culturală, pentru ţoti oamenii care l-au meşterit, dăruit, târguit şi transmis de-a lungul timpului, pentru fiecare casă pe care a împodobit-o.

  • Vizitare: zilnic, între 10:00 si 18:00.
  • Intrarea liberă.
***
Persoana de contact
Corina Berariu
Project Manager
Mobil: 0744 86 00 82
Fax: 031 424 34 88
www.tacticevents.ro