RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE infrunta provocarile si sustine energia curata si in 2014

RENEXPO SOUTH EAST EUROPE 2014

RENEXPO SOUTH EAST EUROPE 2014RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare și important târg pentru energie regenerabilă și eficiență energetică din România, va reveni în 2014 cu cea de-a VII-a ediție, între 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din București.

Evenimentul creează tradiție de peste 7 ani în România și oferă platforma ideală pentru afaceri de succes în ceea ce privește târgul, conferințele și evenimentele conexe. RENEXPO® SOLAR, RENEXPO® WIND, RENEXPO® HYDROPOWER, RENEXPO® Bio& Co și RENEXPO® ENERGY EFFICIENCY vor reuni din nou timp de trei zile experți și persoane cu putere de decizie în domeniu.

Conform ANRE, sectorul de energii regenerabile a atins la începutul acestui an ținta ca 24% din consumul de electricitate să provină din energii regenerabile, inițial stabilită pentru anul 2020. Acest lucru se datorează creșterii capacității proiectelor de energie regenerabilă cu 82% în 2013 și atingerii unui prag record de producere a energiei regenerabile cu 4.255 de MW instalați. Astfel, la 31 decembrie 2013, în sistem erau instalate proiecte de energie eoliană cu o putere totală de 2.503 MW, fotovoltaice de 1.155 de MW, biomasă – 65 MW şi hidro – 530 de MW.

Guvernul a decis însă pentru anul 2014, reducerea numărului de certificate verzi acordate producătorilor de energie regenerabilă. Deși a fost propusă legea care include amânarea certificatelor doar pentru proiectele puse în funcțiune înainte de 1 ianuarie 2014, acesta nu a fost încă promulgată ceea ce presupune acordarea unui singur certificat pentru proiectele fotovoltaice, 0,5 certificate pentru proiectele eoliene și doar 1,3 certificate pentru microhidrocentrale.

Pentru 2030, accentul va cădea pe măsuri de ordin tehnic pentru modernizarea infrastructurii energetice, pentru implementarea contoarelor şi a reţelelor inteligente, dar şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de a tranzacţiona electricitate peste graniţe. 27% din consumul de energie la nivelul Uniunii Europene în anul 2030 va trebui să provină din surse regenerabile, însă această ţintă nu va fi una obligatorie, ci doar orientativă, scrie publicaţia Financial Times.

Din 2008, RENEXPO® reprezintă platforma și cel mai bun cadru în vederea stabilirii de noi contacte pentru dezvoltarea de afaceri și de a le cultiva pe cele deja existente. Acesta își propune să ajute investitorii să răspundă la provocările întâmpinate de sectorul energiilor regenerabile din România.

Companii precum AB Energy Romania SRL, ENERIA, Global Hydro Energy GmbH, MAZLUM MANGTAY, Roxtec RO, UP-TIM, WWS Wasserkraft GmbH & Co KG, SRL şi mulţi alţii şi-au rezervat deja spaţiul expoziţional pentru 19 – 21 noiembrie 2014 la Sala Palatului din București.

În paralel cu târgul vor fi organizate conferințe de specialitate și evenimente conexe. Principalele tematici de conferință care vor avea loc sunt: energie solară, energie eoliană, hidroenergie, biomasă, biogaz și cogenerare. Teme noi sunt planificate. Evenimentele conexe includ: workshop-uri, forum-uri și eveniment de business matching.

Pentru mai multe informații despre RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE accesați www.renexpo-bucharest.com .

Despre REECO:

Compania, cu sediul în Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de târguri și conferințe din Europa, în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice în construcții și renovări. Din 1997 și până în prezent, REECO a organizat peste 1000 de expoziții și conferințe, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experți și la care au participat peste 2000 de expozanți. Portofoliul companiei cuprinde 9 târguri și 60 de conferințe organizate anual, de către aproximativ 50 de angajați în România, Germania, Austria, Polonia, Ungaria și Serbia.

Contact:
Anca Oprea
REECO RO EXPOZIȚII SRL
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-230999
Fax: +40 (0) 257-230998
oprea@reeco.ro
www.reeco.eu

Sursă: