Targul lui Gustar la Muzeul National al Taranului Roman

Piata Taraneasca 22-24 august

Piata Taraneasca 22-24 augustPiața  Țărănească și Meșter(Ești)! vă invită de vineri până duminică la Târgul lui Gustar, din 22 până în 24 august, între orele 10,00 si 18,00 în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, din Şos. Kiseleff nr. 3.

Şi-au anunțat prezența meșteri și artizani din toate zonele țării: cojocari, olari, cioplitori, țesătoare, iconari, negustori cu mobilier și unelte țărănești, dar  și tineri artiști cu bijuterie, obiecte casnice și de decor, vestimentație și încălțări pictate manual, sticlă pictată, jucării realizate din lemn sau alte materiale reciclabile, ceramică și obiecte decorative, plante de leac sau săpunuri naturale.

 Negustori din toată țara vor fi prezenți cu țesături, mobilier, ceramică și alte obiecte țărănești din toate zonele țării, dar și cu obiecte din perioada interbelică: cărți, patefoane, porțelanuri, bronzuri, bijuterii.

 Ca de obicei, puteți târgui fel de fel de bunățăti: legume proaspete, brânzeturi, turtă dulce și covrigi, păjituri tradiționale, cozonaci și fel de fel de cofeturi, plăcinte de Turnu și poale-n brâu, miere și țuică, dulcețuri și siropuri naturale, kurtos kälacs, balcavale și cafea turcească la nisip.

 Gospodine pricepute din Dâmbovița vor pregăti la ceaun mâncare ca la bunica acasă: ciorbă de fasole cu afumătură, ciolan fiert în vin, varză călită cu cârnați, legume și ciuperci la grătar, lipie coaptă.

Copiii se pot juca alături de meșteri și artizani la atelierele de creativitate sâmbătă și duminică:

  • Roata olarului – realizare ceramică de Horezu – Fam. Iorga
  • Pictura pe ceramica – Mariana Serban
  • Tablouri din flori naturale – Marinescu Dan
  • Pictură pe tricouri și magneți – Simona Văduva
  • Icoane pe lemn – Cantaragiu Florian

Organizator: Tactic Events
Persoana de contact: Corina Berariu- Event Manager
Tel: 0735 441 304
Fax: 031 424 34 88
E-mail: office@tacticevents.ro