RENEXPO® SOLAR – Cheia spre independenta energetica!

RENEXPO SOUTH EAST EUROPE 2014

RENEXPO SOUTH EUROPE 2014RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, punctul de întâlnire Nr.1 pentru indus- tria energiilor regenerabile din România revine cu cea de-a VII-a ediție, între 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti. Vizitatorii evenimentului vor avea posibilitatea de a-și crea o privire de ansamblu asupra pieței din România, dar și de a primi mai multe informații despre cum să își creeze un mediu independente energetic.

Pentru energia electrică produsă prin parcuri solare în 2014, România acordă 3 (trei) certificate verzi pe MWh. În prezent, valoarea tranzacționată a unui certificat verde este de 29,2€ /MWh și un maxim de 58,8€/MWh. Aceste valori sunt ajustate anual de către ANRE conform indicelui de inflație medie anuală, calculat de Eurostat. Potrivit raportului de supracompensare publicat la sfârșitul lunii martie 2013, de către ANRE și deciziei de guvern din decembrie 2013, de a reduce numărul de certificate verzi pentru fiecare MWh de energie electrică produsă prin parcuri solare, acestea au fost reduse într-un final de la 6 (șase) în 2012/2013 la 3 (trei) în 2014.

Noua schemă feed-in tariff (FIT) urmează a fi aprobată în România. Aceasta a fost mult discutată de la sfârșitului anului 2012 și anticipată cu mare interes de către dezvoltatori și investitori în energie solară. Aceasta va intra în vigoare pen- tru proiecte de energie regenerabilă până în 500 KWh (inclusiv cele fotovoltaice).

La RENEXPO® SOLAR veți găsi expoziție, conferințe, forum, premii și alte even- imente conexe care reunesc grupuri de interes pentru domeniul fovotolaic, cum ar fi: directori, manageri de producție și dezvoltatori de proiecte ale unor module și producători de celule, producători de invertoare și componente electrice, furnizori de fundații, substructuri, cablare și alte componente, planificatori, con- tractori, instalatori, companii de ingineri și construcții, EPCs, operatori de sisteme și fabricație/serviciu companii din industria convențională de energie, manageri de vânzări responsabili pentru sisteme pe scară largă, companii de asigurări, brokeri și agenții, bănci pentru investiții și investitori, reprezentanți politici, agenții de energie, avocați implicați în proiecte fotovoltaice pe scară largă, jurnaliști care abordează probleme economice, legate de tehnologie și de energie.

În cadrul celei de-a VI-a Conferințe Internaționale – Energia Solară în România vor fi dezbătute subiecte actuale și de interes, precum: strategia energiei solare pentru 2014-2015, Strategia Energiei în România, piaţa certificatelor verzi şi probleme legislative, perspective de dezvoltare: eficienţa energetică prin fotovoltaice, mediul înconjurător şi fotovoltaice, finanţare şi re- finanţare de proiecte, acoperişuri: standarde fotovoltaice în România, sisteme fotovoltaice şi sisteme hibride pentru toate aplicaţiile off-grid, studiu de caz – sisteme fotovoltaice integrate pentru acoperiş, sisteme fotovoltaice integrate pentru faţadă, PV sun shading & blinds, iluminat stradal prin fotovoltaice, sisteme de măsurare şi altele.

Forumul Electricienilor din România va furniza informații importante pentru electricieni și nu numai, despre eficiența energetică și securitatea instalațiilor fotovoltaice și multe altele. De asemenea, în cadrul acestui eveniment va fi anunțat câștigătorul premiului „Electricianul Anului” oferit de către AREL (Asociația Română a Electricienilor).

În cadrul târgului internațional RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE energia solară va avea o importanță deosebită. Cu cei 50 de expozanţi aşteptaţi din acest domeniu, evenimentul are scopul de a acoperi întreaga linie de proces a industri- ei fotovoltaice, precum şi consumatorii finali. Printre companiile deja înscrise la târg se numără: Alaska Energies SRL, Altius Fotovoltaic SRL, Ampera SRL, Electro Sistem SRL, Energovoltaic Group SRL, Fronius International GmbH, K2 System GmbH, Midastronik SRL, Roxtec RO Srl, Twerd Power Electronic Company, Vega Prefabbricati și alții.

Pentru mai multe informații despre RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE accesați: www.renexpo-bucuresti.ro.

Despre REECO:

Compania, cu sediul în Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de târguri și conferințe din Europa, în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice în construcții și renovări. Din 1997 și până în prezent, REECO a organizat peste 1000 de expoziții și conferințe, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experți și la care au participat peste 2000 de expozanți. Portofoliul companiei cuprinde 9 târguri și 60 de conferințe organizate anual, de către aproximativ 50 de angajați în România, Germania, Austria, Polonia, Ungaria și Serbia.

Contact:
Anca Oprea
REECO RO EXPOZIȚII SRL
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-230999
Fax: +40 (0) 257-230998
E-amil: oprea@reeco.ro
www.reeco.eu

Sursă: http://renewablemarketwatch.com/news-analysis/139-romania-photovoltaic-solar-pv-market-2014-shall-it-continue-its-growth