Targ taranesc la Muzeul National al Taranului Roman

TARG TARANESC MTR 29 oct-2 nov

TARG TARANESC MTR 29 oct-2 novPiata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza din 31 octombrie pana in 2 noiembrie 2014, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti (Sos. Kiseleff nr 3) un nou targ taranesc.

De vineri pana duminica, de dimineta pana seara, peste o suta de producatori si gospodari priceputi, mesteri, artizani si negustori de obiecte vechi se vor aduna in curtea Muzeului National al Taranului Roman.

Se va coace paine la cuptorul de lut, se vor infasura sarmale, se va gati bors de peste, fasole cu ciolan si varza cu costita, toate la fata locului si dupa retete de altadata. Nu vor lipsi pastrama si mustul, gratarele si vinul fiert.

Veti putea degusta: branzeturi, casuri si cascavele argesene, afumaturile de porc si curcan de la Buzau, Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, placinte intinse cu mac, dovleac, mere, visine dar si poale-n brau, ciocolata de casa, halvita si prajituri traditionale, turta dulce si covrigi, dulceturi si zacusti, siropuri, miere, ceaiuri si plante aromate de gradina, muraturi, baclavale, cafea la nisip si cascavaluri olandeze.

Pentru cunoscatori si colectionari, sunt antichitati taranesti si mobilier in curtea interioara: portelanuri, ceasuri, ibrice, sfesnice, tablouri, aparate foto, patefoane, carti, tesaturi, costume populare si stergare vechi, care de lemn, lazi de zestre, dulapuri si mobilier taranesc.

 Li se alatura mesteri si artizani din toate zonele tarii: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, cofetari, tesatoare, cioplitori,  pielari, impletitoare, rudari, incondeietoare cu: obiecte din lemn, alama, lana impaslita, ceramica, ţesaturi, jucarii din lemn si panza, podoabe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica servetelului, bijuterii din piele sau din pietre semipretioase, caciulite crosetate, vestimentatie si fel de fel de obiecte realizate cu multa migala.

  • Programul este intre orele 10:00 si 18:00, iar intrarea este libera.

Detalii:
Corina Berariu – Events Manager
Tactic Events
Tel: 0744 860 082
Fax: 031 424 34 88
E-mail: corina@tacticevents.ro
www.facebook.com/ptaraneasca