Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza Targul de Toamna, din 18 pana in 20 septembrie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti ( sos. Kiseleff nr 3). Programul este intre orele 10:00 si 18:00, iar intrarea este libera.
Va asteptam la targul de toamna de vineri pana duminicadin curtea Muzeului National al Taranului Roman, de dimineta pana seara, cu fel de fel de bunatati pentru toate gusturile: must si gratare, bunataturi la ceaun, palinca si vinuri de Panciu, branzeturi, placinte, turta dulce si covrigi, dulceturi si zacusti de la Tartasesti, miere , ceaiuri si plante aromate de gradina, prajituri traditionale din Maramures, legume si fructe de sezon ca intr-o piata taraneasca autentica.
Noutatile acestei editii sunt: pastravul afumat de la Doftana, dulceturile, siropurile si zacustile din Bunghea de jos, judetul Arges si legumele si fructele proaspete de la Voinesti, judetul Dambovita
Asteptam mesteri vestiti de la Cluj, iconari cu icoane pe lemn si pe sticla care ne vor dezvalui din arta mestesugului, ceramisti, mesteri olteni cu straie traditionale si cioplitori in lemn, cusatorese si incondeietoare din Moldova si Bucovina, sticlari, caldarari de la Sibiu, mesterite cu tesaturi de la Sapanta si Sighisoara.
Sambata : Demonstratie de incondeiat oua – Filoteea Drajmici 11:00 – 13:00; Demonstratie pictura icoane pe lemn – Florentin Cantaragiu 13:00 – 15:00; Atelier de confectionat papusi – Catalina Marinescu 12:00 – 18:00.
Duminica: Demonstratie pictura icoane traditionale pe sticla – Radu Dinca 11:00 – 13:00; Atelier de confectionat podoabe din lana impaslita – Alice Ciornei 12:00 – 18:00.
Pentru cunoscatori si colectionari, sunt antichitati taranesti si mobilier din gospodaria taraneasca, ii, fote, portelanuri, ceasuri, ibrice, sfesnice, tablouri, aparate foto, patefoane, carti, i9n curtea interioara si pe Aleea Samurcas.
Mester(Esc)! pentru domniile voastre tineri artisti cu bijuterii, lemn, icoane, impletituri, ceramica, vestimentatie, casete pictate si decoratiuni interioare, metal si sticlarie, lucrusoare crosetate, tesaturi, impletituri si alte mestesugareli.
Detalii pe: www.facebook.com/ptaraneasca .