Mineral Expo Constanța 2019

Mineral Expo Constanta 2019

Între 8 și 11 august, intensificăm promovarea frumuseților din adâncul Pământului în cadrul singurului eveniment care este o incursiune printre cele mai spectaculoase şi rare comori ale naturii – Mineral Expo Constanța 2019, expoziţia de cristale, bijuterii din pietre prețioase și semipreţioase.

Mineral Expo Constanta 2019Precendentele opt ediții ale Mineral Expo în județul Constanța au confirmat pasiunea, excusivitatea, caracterul educativ îmbinat cu satisfacerea nevoii de cultură a diverselor categorii de public. Ne-am bucurat împreună de cele mai spectaculoase exponate, care au atras și încântat în egală măsură.

Mineral Expo continuă să se definească ca o inițiativă de succes prin intermediul căreia este adusă în atenție geologia (știinta care explică compoziția internă a Pământului, precum și procesele ce au loc în interiorul și la suprafața sa), punând totodată accent pe protejarea mediului înconjurător.

Vedetele din acest an sunt minerale precum cele amintite în cartea celebră Historia Naturalis scrisă de Pliniu cel Bătrân, important și renumit erudit al Imperiului Roman, care includea pe lângă descrieri ale cristalelor și explicații despre o mare parte din proprietățile lor.

Astfel, Muzeul de Artă din Constanța devine gazda ideală pentru colecția ”SKY, SEA, SUN, SAND”, recunoscută ca fiind o perfecțiune din adâncul Pamântului, de peste 300 de carate!

Colecția este formată din:

  • SKY Un set de trei topaze, cumulând 92 de carate, clasificate cu tăietura de tip “Asscher”, culoare albastru intens;
  • SEA Acvamarin de 60 de carate, culoare albastru deschis, taietură “Marquise”;
  • SUN Citrin imperial, tăietură “Baguette” , 101 carate, culoare galben;
  • SAND Topaz auriu, 54 carate, tăietura “Radiant”.

Totodată, în cele patru zile ale evenimentului, vizitatorii pot admira trei eșantioane deosebite de celestină în formă brută, aduse special pentru eveniment din Madagascar, depozitul Sakoany, provincia Mahajanga. Acestea au o greutate de peste 70 de kilograme, cristale albastre și albe de dimensiuni impresionante, fluorescente în lumină ultravioletă. Celestina este piatra despre care cristaloterapeuții confirmă conducerea către o stare de pace interioară infinită, fapt care poate fi experimentat în cadrul Mineral Expo Constanța 2019, prin concentrare și atingerea eșantioanelor.

Accesul publicului are loc în intervalul orar 10:00-19:00 în regim de gratuitate, iar experiența poate fi competată cu achiziționarea de cristale în forma brută, bijuterii cu rubine, safire, smaralde, ametiste şi opale, aduse din cele mai îndepartate colțuri ale lumii de către cei 20 de expozanți, prezenți la eveniment.

Detalii pe: www.mineralexpo.ro