Cum vor arăta aranjamentele florale pentru nunți în ton cu tendințele

Aranjamente florale pentru nunți în ton cu tendințele

Cel mai mare eveniment dedicat florilor, din acest an, din București, Luxury Wedding Design, a expus publicului participant tendințele în materie de aranjamente florale pentru evenimentele private din România.

Masterclass Flori cu Fitze Academy 2019Aranjamente realizate din flori colorate artificial – dyed flowers, aranjamente florale tip ”grădină” – expuse în interiorul clădirilor, decoruri opulente – din categoria ”think big”, acestea sunt câteva din trendurile pentru decorațiuni florale ale nunților din 2019 și 2020, în opinia specialiștilor în design floral.

Designer de nivel internațional

Aranjamentele expuse au fost realizate de către Timo Bolte – designer de top din Londra, ce lucrează pentru vedetele de la Hollywood, de către Alina Neacșa – unul din cei mai apreciați designeri florali din România și de către cursanții de la cea de-a treia ediție a trainingului internațional Masterclass ce a avut loc la jumătatea lunii august în București.

Timo Bolte este unul din cei mai influenți floriști din lume, ce a realizat lucrări pentru vedete internaționale, printre care Nicole Kidman, Robbie Williams, Elton John sau Tom Cruise, pentru oligarhi din Rusia și la evenimentele prințeselor răsfățate din țările arabe. A realizat aranjamente florale și la nunți în India, China, Maroc și în Europa.

În decorul spectaculos al Palatului Noblesse din București au fost prezentate aranjamente florale grandioase, așa cum se vor purta la nunțile românești ”în trend” din anii următori.

”Florile colorate artificial sunt deja un mare hit la nunțile și evenimentele de anul acesta. Pentru anul viitor, prevăd o cerere mai puternică de aranjamente florale realizate din flori vopsite artificial în diverse culori. La evenimentul Luxury Wedding Design, am arătat vizitatorilor cum este să realizezi designuri florale din aceste flori.”Alina Neacșa, CEO, Flori cu Fitze Academy

Opulența este din nou la modă, sub conceptul ”think big”

”Think big” – aranjamentele opulente, foarte spectaculoase, se vor purta la nunțile din perioada următoare. În cadrul Luxury Wedding Design, aranjamentele expuse au fost realizate din 12.500 flori, din care 3.000 românești. Printre trendurile anticipate de specialiști se numără: aranjamente florale ce conferă un aspect de clădire părăsită, neîngrijită; aranjamente ce surprind și respectă principiul ”să faci întotdeauna invers față de ce se așteaptă oamenii obișnuiți să faci”; flori parfumate de grădină; decorurile de tip ”statement”, ce atrag atenția.

Peste 25% din florile folosite la Masterclass au fost românești, din soiurile trandafiri, lisianthus (eustoma) și dalii – toate de la producători români.

”Asistăm la o veritabilă renaștere a crescătorilor români de flori. Am optat pentru flori românești anul acesta pentru că au crescut foarte mult calitatea – contrar așteptărilor unei părți a publicului. Acum au ajuns sau au depășit nivelul florilor din import. Până anul acesta, nu aș fi mizat pe florile românești, însă am observat o îmbunătățire semnificativă a calității.”Alina Neacșa, CEO, Flori cu Fitze Academy

  • Flori cu Fitze Academy este principalul organizator de cursuri pentru floriști de pe piața din România. În cei cinci ani de existență Flori cu Fitze Academy, peste 500 de cursanți au absolvit atelierele și programele de pregătire ale instituției. O dată pe an, Flori cu Fitze Academy organizează cursul Masterclass, în cadrul căruia participanții au ocazia de a lucra aranjamente florale specifice unor evenimente de mari dimensiuni.

Detalii pe: www.floricufitzeacademy.ro .