Mazak inaugurează primul său sediu permanent din România

Yamazaki Mazak, lider mondial în domeniul mașinilor-unelte CNC, intenționează să își deschidă primul sediu permanent în România, această inițiativă făcând parte dintr-o serie de investiții strategice în Europa. Producătorul debutează și la expozițiile comerciale din România participând la Metal Show și TIB

Producătorul, care pe parcursul ultimilor 30 de ani a recurs la o rețea de parteneri de distribuție pentru a-și dezvolta o bază de clienți dinamică și variată în România, va inaugura primul birou de vânzări din țară la o nouă locație situată în Brașov Business Park, în Transilvania.

Tot ca o premieră, Mazak își face apariția pentru prima oară la Metal Show & TIB, în București, la Romexpo în perioada 11-14 mai (B2-69A).

Echipa expune renumitul centru de prelucrare CV5-500 cu 5 axe. Acest model versatil cu 5 axe și cu o masă având diametrul de 500 mm este unic în categoria sa datorită construcției de tip punte care conferă o rigiditate ridicată, prevăzută cu o masă rotativă cu susținere integrală care se mișcă în direcția axei Y sub punte. Este oferită astfel o soluție de prelucrare de înaltă precizie și extrem de compactă, ideală pentru sectorul industrial variat din România.

Biroul de vânzări care urmează a fi deschis de Mazak în România reprezintă una dintre recentele investiții cheie ale acestui producător în Europa, succedându-se inaugurării unor locații noi în Danemarca, Suedia și Italia.

Investiția subliniază importanța României pentru divizia Mazak din Europa, fiind identificate oportunități semnificative de creștere în sectorul aeronautic, agricol, auto, al construcțiilor, extractiv, precum și al industriei grele.

Sediul va fi oficial deschis în data de 8 iunie, creând inițial opt noi locuri de muncă pe lângă echipa deja existentă de ingineri specializați în dezvoltare de business, aplicații și servicii de asistență. Cu toate acestea, producătorul intenționează să dubleze această cifră pe parcursul următorilor cinci ani.

Dr. Gábor Feminger, Directorul Sucursalei din România a diviziei Yamazaki Mazak Central Europe, comentează: „Sectorul producției este incredibil de dinamic în România, existând oportunități semnificative de creștere pe mai multe piețe verticale principale pentru Mazak.  Perspectivele economice la nivel de țară sunt favorabile iar deschiderea primului sediu Mazak în România face dovada importanței strategice a acestei țări pentru operațiunile noastre din Europa Centrală.

„MAZAROM, partenerul nostru de încredere, a contribuit la conturarea unei amprente puternice în România de-a lungul ultimelor trei decenii, atât prin subcontractarea la nivel național cât și prin baza de producători de echipamente originale (OEM). Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm acest succes și să colaborăm mai departe pentru a face din Mazak furnizorul preferat de mașini-unelte CNC al industriei prelucrătoare din România.”

Pentru informații suplimentare, vizitațiwww.mazakeu.com/ro/grand-opening