Artisan Food Market, la Hanu’ lui Manuc, o ediție cu povești și produse locale extraordinare

În spatele fiecărui produs local stă o pasiune profundă față de rețete, ingrediente și metode de preparare prinse în povești întinse pe generații. Artisan Food Market, ediția a X-a, vă așteaptă în weekend-ul 29 -30 martie la Hanu’ lui Manuc, alături de artizani locali din toată țara, să vă bucurați  de produse artizanale gourmet remarcabile. 

Încă de la început evenimentul și-a propus ca scop conștientizarea consumului de produse artizanale și sprijinirea producatorilor locali. Așa cum ați  fost obișnuiți, aici vă întâlniți cu produse sănătoase unice în România, povești remarcabile ale fenomenului food & drink din România și vă bucurați de degustări ale unor produse create după rețete vechi sau reinterpretate. 

Aveți întâlnire cu peste 50 de vinuri românești create cu migală de mici crame boutique, unele dintre ele unice prin metodele de vinificație și câștigatoare de medalii de aur la concursuri de profil, peste 30 de tipuri de brânzeturi care au impresionat jurii internaționale. 

Experiențele gustative vor fi îmbogățite cu specialități din carne unice prin metodele de preparare, dar și cu povești remarcabile care se întind pe durata unui secol de tradiție pură ce păstrează valorile și rețetele locale. Unele rețete fiind reinterpretate astfel încât stârnesc acel WOW de satisfacție: brânza de Covurlui cu adaos de negrilică (susan negru), cașcavalul filat și împletit la mâna, brânza de burduf (servită cu dulceață de cireșe negre), branzeturile de capră, cașul de oaie, cât și purceluș de lapte copt în afumătoare, mușchiuleț de capră împletit, pastramă ciobănească de berbecuț, ruladă de curcan, specialități vanătorești și delicatese, cum ar fi pieptul nobil de rață (cu portocale și coniac, afumat cu lemn de prun), pieptul de pui cu lămâie și șofran.

Paletarul de produse locale este completat cu: rachiuri din fructe neștiute sau mai puțin știute, exemplu porumbele, mere pădurețe (exemplele merg până la 26 de etichete care de care mai spectaculoase), sosuri craft, siropuri nu doar din fructe ci și din plante, sirop de busuioc purpuriu, sirop de salvie și cimbrișor, beri nefiltrate și nepasteurizate, zacuște, miere, ciocolată artizanală, uleiuri de măsline premiate international, făinuri din cereale măcinate la moară cu pietre, delicii dulci, sărate și multe alte surprize din toate categoriile de produse. 

La Artisan Food Market ed. a X-a veți regăsi un „line-up” remarcabil, de neratat și un „play-list” care o să vă bucure toate simțurile. Vocile și poveștile artiștilor fenomenului producției artizanale food & drink din România le ascultați în direct la Hanu’ lui Manuc. 

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste produse premium locale și să interacționeze direct cu producătorii locali, unii dintre ei aflați în premieră la București, sosiți de la peste 500km distanță, să înțeleagă direct de la sursă ce înseamnă sustenabilitate locală, interacțiunea cu sursa de hrană sănătoasă, trasabilitate, să afle povești gastro-oenologice remarcabile, să înțeleagă ce presupune valorificarea unor rețete locale vechi, reinterpretări de produs. 

Evenimentul este un moment unic pe care să vi-l oferiți într-un weekend, o oază de liniște la Hanu’ lui Manuc, cel mai vechi han funcțional din Europa, un răsfăț gastronomic prin autenticitatea produselor lucrate artizanal cu povești unice care stau în spatele acestor creații și cu voie bună fără limite. 

Veniți să fiți parte din poveștile antreprenorilor locali în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului!

  • Program: 29-30 martie 2025, între orele 10:00-19:00
  • Intrarea liberă.

Detalii pe: https://www.facebook.com/artisanfoodmarketbucuresti/